utorok 27. mája 2014

1.IBS quilty na výstave Nadelwelt v Karlsruhe

Na minuloročné Vianoce som od svojej dcéry Kristínky dostala ako darček výlet na výstavu patchworku Nadelwelt v nemeckom Karslruhe. A tento víkend nastal ten čas!
Vo štvrtok po práci som šla do Prahy za dcérou a v piatok ráno sme vyrazili smer Karslruhe! Cesta trvala dosť dlho, ale autom to bolo určite rýchlejšie, ako keby sme išli nejakým vlakom, busom a pod. Prišli sme okolo piatej poobede, no počasie nám prialo hneď od začiatku a tak sme ešte v ten večer vyrazili poobzerať mesto. Je to pekné, tiché mestečko so zámkom, veľkým parkom a  technickou univerzitou. Ráno sme po prehliadke mesta (nasadli sme na električku, ktorá išla opačným smerom) dorazili na výstavu. Samozrejme, aj keď chodím už vyše roka na kurz angličtiny, potrebujem prekladateľku. A tú veľmi dobre robí moja dcéra.
 
 

 Anke, ja, Johann, Jutta pri mojom quilte


 
Anke a ja pri quilte, ktorý šila Anke so svojou svokrou Titi, mali sme rovnaké bloky
 
 Zoznámila som sa s Anke, Juttou a jej priateľom Johannom, odfotili sme sa a ďalej som až do 18:00 hodiny chodila po výstave, obdivovala quilty, stánky a sem, tam som čosi kúpila. Nohy ma teda boleli riadne, no nedalo mi to, bola by som tam aj dlhšie, bolo čo pozerať.
 

 
 
Ráno trochu pršalo ale poobede už svietilo slniečko. Na druhý deň sme si spravili výlet do neďalekého mesta Heidelberg, so zámkou a s najstaršou univerzitou v Nemecku.


 
Večer, keď sme sa vrátili do Karlsruhe, boli sme obe unavené a "padli sme za vlasť" už o deviatej. Ráno čerstvé sme nasadli do auta na cestu späť s medzi zastávkou v Prahe, kde som vyložila "moju prekladateľku" a večer ešte za svetla som bola doma. Pekný výlet, za ktorý ďakujem moje dcérenke!
Na budúci rok možno bude našim cieľom Birmingham. Jutta nás navnadila, že je to omnoho väčšia výstava, veľa svetových vystavovateľov a tiež predajcov. Tu boli väčšinou z Nemecka.  Chce sa niekto pridať? Stretneme sa o rok tam? Sú to úžasné zážitky!
 

2 komentáre:

  1. Jarmilko, krásný výlet. Bude na co vzpomínat a těšit se na příští rok do Velké Británie. Posílám pozdrav. Marie

    OdpovedaťOdstrániť